Qui som?

1. Carla Aguilar-Cunill

Té 32 anys. És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’administració per la Universitat Pompeu Fabra, amb un màster en Migracions i Mediació Social a la Universitat Rovira i Virgili i actualment finalitzant un doctorat en sociologia al departament d’economia i empresa en la mateixa universitat. 

En els darrers anys ha treballat com a professora a la Universitat Rovira i Virgili principalment en matèries sobre igualtat de gènere, alhora que desenvolupava la tesis en sociologia sobre igualtat de gènere a la industria química de Tarragona. 

A nivell polític, va començar la seva militància als 15 anys, a través del sindicat d’estudiants, en l’organització de les mobilitzacions contra la guerra d’Iraq. Més tard, també va estar a la 
organització de la manifestació del 15M a Tarragona. Des de fa uns vuit anys també col·labora amb moviments animalistes, com a voluntària i fent de casa d’acollida en diferents ocasions. 

També ha estat membre activa d’una associació cultural dedicada a impulsar l’art i la cultura a la ciutat i al carrer. En els darrers anys ha estat molt implicada en el moviment feminista, impulsant i participant activament en l’associacionisme feminista de Tarragona.

2. Hermán Pinedo Sánchez

Secretario General de Podemos Tarragona, graduado en Historia y activista por la defensa de los derechos sociales. Actualmente curso un posgrado en Análisis Político en la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Afiliado a Podemos desde 2015, he participado activamente en diferentes movimientos sociales y estudiantiles, entre ellos el 15-M, las Marchas de la Dignidad y No + Precariedad.


En la actualidad, coordino el trabajo que se lleva a cabo desde Podemos Tarragona, centrando sobre todo la actividad en recuperar el contacto con los movimientos sociales de la ciudad y en atender y escuchar las necesidades de la ciudadanía con el objetivo de que cuando lleguemos a las instituciones podamos desarrollar políticas públicas y de calidad que resuelvan los problemas cotidianos de la gente y que sitúen a Tarragona en el epicentro de la vida social y económica de Catalunya.

3. Àngels Pérez Penalba

Visc a Camp-Clar, barrri obrer de la ciutat de Tarragona.

La meva formació profesional está en l’ambit de la salud i la meva formació académica es trova en el camp de les humanitats: Grau Superior d’Arts Plàstiques (Escola d’art de Tarragona) i LLicenciatura d’Historia de l’Art (URV).

Desde adolescent he estat involucrada en activitats socials i esportives al barri amb persones amb risc d’exclusió social.

La forma d’expressió crítica davant el abandonament i estigmatització que va patir el barri als anys 80, la he transmès a partir del llenguatge artístic a nivel socio-cultural amb associacions d’artistes i veins del barri, encarrilant activitats per resaltar i reivindicar injusticies socials. Eina que segueixo treballant amb artístes joves que es desenvolupen en l’ambit creatiu de l’art com a denúncia social (medi ambient, especifisme…).

Continuo impulsant el donar a coneixer a partir del mòn de la cultura quina nova ciutat volem transformar

4. Albert Borràs Rius

Investigador doctoral en geopolítica. Va estudiar geografia a la Universitat de Barcelona (UB) on va participar al 15M. Va cursar dos màsters en geopolítica a l’Institut Français de Géopolitique (IFG) de París on està fent el seu doctorat internacional junt amb la Universitat Carlos III de Madrid (UC3M).

Les seves investigacions s’han centrat en la extrema dreta francesa del Front Nacional, el 15M, Podemos, les candidatures del canvi i el procés independentista. Ha publicat articles a Le Monde, Diploweb, La Croix (entre altres). Animalista, feminista i ecologista. És també professor de francès i regenta una producció agrària ecològica.

5. Patrícia Olivé Conde

Llicenciada en Gegrafia i Història, en Antropologia i en Dret. Diploma d’Estudis Avançats en Dret de l’Empresa i la Contractació. Amb trenta anys d’experiència a la gestió pública, és tècnica de Gestió  de la Universitat Rovira i Virgili on ocupa en lloc de cap de Servei. Ha estat presidenta de la Junta de Personal Funcionari i membre del Claustre, del Consell de Govern i del Consell Social de la Universitat. En els últims cinc anys ha estat membre de la Junta de l’Associació de Veïns Tarragona Centre. Vol lluitar per una Tarragona més democràtica, que escolti les necessitats reals de la ciutadania. 

6. Toni Peco Plaza

Tècnic en Medi Ambient al Port de Tarragona i Tècnic de participació ciutadana amb més de 20 any d’activisme en moviments veïnals a Tarragona. Ha sigut president de la AVV de la Floresta i de la FAVT.

7. Teresa Fortuny Solà

Teresa Fortuny (1945), que en l’actualitat continua vinculada a CCOO com a participant a la Federació de Pensionistes i Jubilats i a la Secretaria de la Dona i a la Comissió de Moviments Socials de Tarragona, ha tingut una llarga trajectòria sindical i reivindicativa. Filla d’una familia de la part alta de Tarragona que pateix la repressió del règim a causa del seu passat republicà s’incorpora al món del treball amb 14 anys. Des de molt jove és activa en l’oposició a un règim franquista que coarta les llibertats també en qüestió nacional.

Fruit d’aquestes preocupacions socials i nacionals, connecta amb les JOC (Joventuts Obreres Catòliques) per més tard ingressar al moviment de les CCOO i, després, a les Plataformes Anticapitalistes, moviment que no reconeixia la legalitat vigent i emprava la pressió obrera en la resolució dels conflictes laborals a les empreses.
A causa de les detencions d’altres companys, l’any 1974 marxa a Vilafranca del Penedès on viurà 15 mesos per evitar ser detinguda i on participarà en l’experiència de l’Assemblea Obrera. L’any 1975 torna al Camp de Tarragona i, per passar més desapercebuda al règim, reinicia la seva activitat sindical a la ciutat de Reus, on continua col·laborant amb les Plataformes Anticapitalistes.

A partir de 1977 ingressa a CCOO i viu en primera línia les grans lluites sindicals de la transició. Nomenada el 1981 responsable del sindicat CCOO al Baix Camp ocuparà aquestes responsabilitats fins el 2004. Políticament ha estat militant de l’Esquerra Comunista, del PSUC, del PCC i d’EUiA.

8. Toni Carmona Martínez

Nací en Tarragona en 1987 y me he criado en Camp Clar.

Trabajo como operador de planta en la Refiería de Tarragona desde hace 10 años. En mi empresa participo activamente en el mundo sindical.

Durante esos diez años he podido cursar el Grado de Historia y el Máster en Historia Contemporánea de España en la UNED. También he podido hacer el Curso de Campañas Políticas en la UNIR y comenzar el Grado de Filosofía. Además tengo estudios anteriores de CFGS en Telecomunicaciones y Sistemas Informáticos.

Como activista he participado en Podem Tarragona desde sus inicios, siendo el primer coordinador del Círculo Tarragona para pasar más tarde a ser el primer Secretario General de la población. También ocupé el puesto de Consejero Autonómico de Podem Cataluña durante los años 2015-2016. Desde 2018 también participo activamente en el espacio de En Comú Podem Tarragona. 

9. Elisa Alegre Agís

Elisa Alegre

És professora i investigadora a la URV. Fa la seva tesi doctoral al programa d’Antropologia i Comunicació de la mateixa universitat, treballant amb famílies i problemes de salut mental. És Treballadora Social per la Universitat de València, Llicenciada en Antropologia Social i Cultural, i amb un Màster en Antropologia Mèdica i Salut Global a la URV.

Neta de migrants, ha nascut a Argentina i té 31 anys. Ha viscut a diferents llocs del territori espanyol, i porta més de 9 anys a Tarragona.

Per la seva professió ha treballat en diversos projectes d’investigació relacionats amb salut i salut mental, sistemes de salut, joventut i addiccions, i polítiques de gènere i drets LGBTIQ+.

Ha estat vinculada a diversos moviments socials i el teixit associatiu de la ciutat. És feminista, migrant, castellera i vol una Tarragona per a tothom.

10. Toni Garcia Aguilar

Toni Garcia Aguilar

He nascut a Tarragona, tinc 22 anys i sóc promotor.

És del meu màxim interès fer esment a les problemàtiques de l’entorn que m’envolta. Em considero una persona compromesa amb la cultura i amb la gent a través de l’activisme veïnal, el teatre i el voluntariat.

11. Maite Romeu Álvarez

Nací en Tarragona el 23 Marzo de 1957. Soy Auxiliar Técnico de enfermería y profesora de yoga y pilates. Colaboro voluntariamente en el Centro Cívico de Torreforta desde hace 11 años. He sido enlace sindical de UGT y he realizado varios voluntariados. 

También he realizado numerosas conferencias en la ciudad de Tarragona sobre yoga, pilates, reiki, reflexología, cromoterapia y cristaloterapia, relajación y meditación. 

Formo parte del Círculo Podemos Tarragona Barris donde he centrado mi trabajo en la cohesión social y en impulsar el empoderamiento ciudadano.

12. Kevin Xavier Sambache Silva

Nacido en Quito – Ecuador y llegado a Catalunya hace 17 años debido a la gran crisis provocada por el Neoliberalismo en América Latina. Recién graduado en Derecho por la Universitat Rovira i Virgili, se considera comprometido con los movimientos sociales, los cuales se vieron en aumento a raíz del 15M y del 1 de octubre 

Gran admirador de los líderes progresistas de Latinoamérica, lucha para revertir las políticas de recortes que en su día llevaron a cabo partidos políticos españoles y catalanes.

13. Pilar Sebastián Moreno

Sindicalista , feminista , participe en movimientos sociales. Iniciadora y trabajadora de los centros de planificación familiar de Tarragona y comarcas.

Pensionista actual

14. Sisqu Alarcón Cintas

Sóc escriptor nascut a Tarragona, faig el programa de ràdio “Tarragona World” on parlem de tota la gent que treballa per fer una Tarragona millor, tant el que se’n va a fer companyia a un malalt a l’hospital com el que es dedica a recollir gossos abandonats, tothom mereix que es conegui la seva feina i trono que ningú en parla. Treballava a la construcció fins que va esclatar la bombolla immobiliària, llavor tenia molt clar quins eren els culpables de la crisi i que si no fem res, continuaran fent negoci amb la nostra desgràcia. Des d’aleshores sóc activista. 
Vaig començar a l’AVV del meu barri on vaig veure totes les carències i problemes de les nostres veïnes i dels nostres barris. Participo en la PAH on he viscut la satisfacció d’ajudar a famílies a tenir una llar, a viure amb dignitat, res no és pot comparar, també participo en la Plataforma Mare Mortum que intenta sensibilitzar a la població del drama que viuen els immigrants i a altres moviments que tenen moltes bones idees per fer una Tarragona millor i penso que l’ajuntament hauria de prendre nota.

15. Ruth Pardo Gendré

Sóc Tècnica Superior d’Animació Sociocultural i Turística i monitora d’activitats d’oci i temps de lleure infantil i juvenil.

Actualment, estic estudiant un Grau Superior d’Integració Social.

Tinc molta experiència amb els infants. Estic treballant de monitora a un menjador escolar i a casals d’estiu.

Disposo de formació en l’àmbit dels joves (informadora juvenil – sexualitat i drogues), habilitats socials, desenvolupament comunitari, mediació comunitària i inserció laboral.

16. Josep Sementé Moya

Activista social treballant per canviar aquesta societat injusta. Juntament amb altres companys i companyes vaig participar amb el moviment anti OTAN i recolzant els moviments pacifistes i impulsors de les plataformes anticapitalistes a Tarragona. 

Amb companys i companyes vàrem crear la plataforma pels drets socials on es va aconseguir una gran unitat de l’esquerra i aquesta unitat de l’esquerra transformadora és la tasca que crec que amb aquesta candidatura fem un pas important

17. Lluisa Piñol Martínez

Tarragonina de 54 a anys, he treballat més de 30 anys en l’administració privada. M’he implicat en el projecte dels Comuns des del seu inici perquè he trobat l’espai de renovació i compromís amb la societat que crec necessari.

Participo en diverses associacions de caire social, vinc a la política especialment per treballar per les persones, des del respecte i l’empatia, per prioritzar l’atenció als més vulnerables, per fer l’administració municipal més propera al ciutadà, més transparent i més atenta a les reivindicacions de les persones i entitats de Tarragona.

18. Carlos Cuevas Cuevas

Crecido en Sant Salvador he estudiado Bachillerat o en el Vidal I Barraquer, un Grado superior construcciones metálicas en la Laboral y una Ingeniería Técnica Industrial Mecánica en la URV.

Trabajo en pequeña empresa para la industria química.

Me considero una persona políticamente activa desde la impotencia que me genero el “No a la guerra”. Después de años de decepción con grupos políticos varios, llegó el 15M i ese aire fresco de que algo puede pasar. Desde el nacimiento de Podemos tengo una firme convicción que es posible una nueva izquierda, agrupada por el bien del pueblo, sin ataduras a altos niveles y sin importar el sillón, sino el objetivo común

19. Begoña Periáñez Navarro

Nacida en Tarragona fruto del destino entre una bilbaína y un salmantino y tarragonina por amor a esta bella ciudad mediterránea.

Me crié en Sant Pere i Sant Pau entre plazoletas, plazas que volverían años más tarde a mi vida con el 15 M, entre pelotas de voleibol y balones de baloncesto, entre buena gente.

De vocación y profesión profesora de matemáticas en el Institut Pons d’Icart donde mis alumnas y alumnos me enseñan que cada día se aprende algo nuevo.

Trotamundos en mis ratos libres.

Me sumé a este proyecto colectivo para trabajar por una ciudad más democrática, igualitaria, feminista y ecologista, para ganar una ciudad donde la vida y las necesidades de la ciudadanía sean el centro de la política.
Guanyem una nova Tarragona para su gente. Sí se puede!

20. Daniel Casas Suárez

Activista social en Bonavista. Ha participado en diferentes proyectos sociales del barrio. A día de hoy colabora entre otros con el comedor social.

21. Eva Francés Crespo

Activista contra iDental, considerada el mayor fraude sanitario de España, convergen dos tramas que, por distintos métodos, buscan presuntamente enriquecerse a costa del dinero y la salud dental de miles de personas con escasos recursos económicos.

22. Carlos Ivo Jerez Rodríguez

Nacido en Tarragona, donde residió y cursó los estudios de EGB, BUP y COU en el colegio Sant Pau Apóstol. Licenciado en Biología por la Universidad Autónoma de Barcelona.

En 2007 inicia su carrera profesional como profesor de secundaria en varios institutos públicos de la Generalitat de Catalunya . Durante los años 2012 y 2014 participa como profesor en programas internacionales para el Ministerio de Educación en Marruecos y Estados Unidos.

Actualmente, reside en el centro de Tarragona donde ocupa una plaza de profesor de biología y geología en el Instituto Pons d’Icart.

23. Mercedes Baidez Rueda

He trabajado en el Sector de la Limpieza más de 30 años. Feliz como madre y como abuela.

Desde sus comienzos soy militante activa de Podemos. He participado como apoderada en todas las elecciones y quiero seguir haciéndolo.

Soy miembro actual del Consejo Ciudadano de Tarragona

Desde que conocí el proyecto supe que hay un grupo de gente noble que lo conforma y participo activamente en él.

Quiero seguir trabajando porque SÍ SE PUEDE!

24. Sergi Llobell Pérez

56 anys, torner-fresador, aturat. Estudis de FP1. De jove militant de la Juventut Comunista de Catalunya (PSUC). A l’actualitat sindicalista CCOO, militant de Comunistes de Catalunya i afiliat a Esquerra Unida i Alternativa. Forma part de la Plataforma per la Defensa del Ferrocarril. Membre del Consell Municipal de la Gent Gran per CCOO i del Consell Municipal de Cooperació per grup municipal  ICV-EUiA.

25. Ángeles de la Fuente Benito

Nascuda a Canalejas (Valladolid, 1951) i casada, amb dosfills, Ángeles de la Fuente Benito emigra amb dotze anys, el 1963, a Tarragona. Als tretze, sense l’edat legal requerida, inicia la vida laboral a la fàbrica de galetes Loste i als disset s’incorpora a la factoria de Seidensticker, primer, i a Valmeline, després, dedicades a la confecció de camises i amb 500 treballadores. El contacte amb organitzacions cristianes obreres fa desenvolupar-se-li la consciència social i de justícia, que s’acaba de conformar després de participar en l’Organització de Treballadors Autogestionaris i Socialistes.

Des de 1968 fins a 1980, encapçala una dura lluita per millorar les condicions laborals de les dones que treballen a la fàbrica tèxtil, amb multitud de vagues, manifestacions i tancades, que reberen el suport del moviment obrer tarragoní i d’alguns països europeus. Aquestes dones van passar de ser tímides i inexpertes, a finals dels 60, a treballado- res amb experiència de lluita; de la dependència i la por de perdre la feina, a la defensa autònoma i solidària d’unes condicions laborals i de vida dignes. La seva tasca va revalorar la condició femenina i va ser precursora del paper de la dona a la nostra societat.

26. Javier Pinilla Cobacho

Nascut a Tarragona. De professió sóc instrumentista, desenvolupant la meva professió laboral al sector de la indústria. També sóc militant de CCOO i integrant de comité d’empresa. Des de ja fa uns quants anys estic afiliat a EUiA(IU).Col•laboro a Greenpeace i Survival. M’he criat i viscut als barris de ponent i sempre he estat lligat a l’esport de la ciutat.També he col.laborat a diversos actes musicals a la ciutat, ja que és la meva gran afició.

Crec en un projecte en el que les persones han de ser una prioritat. És per això que vull
una Tarragona més justa, més social, més neta, més ecològica, més cohesionada amb els barris, una Tarragona en la que tot tarragoní se senti orgullós.

27. Mayte Almandoz Echevarría

Mayte Almandoz

Nací en el año 1926 en Astigarraga, pueblo famoso por sus sidrerías cercano a Donosti. Desde 1952 pertenezco a un instituto secular, una institución que siempre ha estado atenta a los signos de los tiempos. Trabajé en Gijón, Roma y Reus, acompañando y ayudando a las jóvenes que provenían del sur (tanto de Italia como de España).

El año 1968 vine a Bonavista porque el Párroco del barrio, don Faustino, me pidió si quería colaborar en el proyecto de una escuela profesional para los y las jóvenes que veían del sur: la preparación que tenía era muy elemental pero por edad no podían entrar en la E.G.B y era necesario que tuvieran unos conocimientos profesionales en las ramas de electricidad, mecánica y administrativa. También formarles en unos valores de crecer humanamente. Hasta mi jubilación, en 1996, asumí las funciones de la Secretaría de la Escuela.

Sigo viviendo en Bonavista donde comparto el día a día de la vida del barrio, dedicando también unas cuentas horas semanales, como secretaria en el Comité Oscar Romero de Tarragona.

S1. Blas Jesús Sánchez González

Nací el 14 de mayo de 1979 en Tarragona, y resido en el barrio obrero de San Pedro y San Pablo, donde he residido y residido de siempre en el seno de una familia trabajadora. Soy Licenciado en Derecho por la Universidad Rovira i Virgili de Tarragona. Posteriormente cursé la Escuela de Práctica Jurídica en el Ilustre Colegio de Abogados de Tarragona. Me colegié como abogado ejerciente el 9 de junio de 2.005. Desde entonces hasta ahora sigo colegiado como ejerciente llevando casos en el turno de oficio y de particular. Estudié igualmente en la Escuela Oficial de Idiomas, donde obtuve los niveles B2 de inglés (5º curso), B2 de francés (5º curso) y A2 de árabe (hasta el 2º curso completado). Estudié por una sola vez la oposición a judicaturas en la convocatoria de 2010-2011, habiendo superado el primer ejercicio. Posteriormente, seguí con el ejercicio de la profesión hasta ahora. Actualmente, estoy cursando el Postgrado de Derecho Andorrano a distancia en la Universidad de Andorra.

El motivo por el que decidí militar en Podemos ha sido que he llegado a la conclusión de que las injusticias que cada día estaba viendo en los Juzgados, día tras día (incluso antes de del 15M), no se combaten sólo en los Juzgados, sino que también deben combatirse a nivel político para que haya leyes más sociales y justas. Soy votante de PODEMOS desde su creación, si bien la decisión de inscribirme y posteriormente militar activamente ha sido muy reciente (agosto-septiembre de 2017)

A %d blogueros les gusta esto: